Кулинарни рецепти » Зелка с овнешко месо

 Зелка с овнешко месо
(Молдова)

Продукти:

• 1 прясна зелка
• 200 г кайма от овнешко месо
• 4 глави лук
• 3 с.л. мас
• 1 филия бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 80 г прясна сланина
• 1 широко парче солена сланина
• 500 г месен бульон
• 1 връзка корени за супа
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме зелката десетина минути във вряща вода и я оставяме да се отцежда.

Нарязваме на ситно 2 глави лук и леко го запържваме в 1 с.л. мас. Прибавяме каймата, накиснатия в млякото и отцеден хляб, както и ситно нарязаната прясна сланина. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.

Разтваряме листата на отцедената зелка и отстраняваме кочана. Напълваме я с приготвената смес.


Разтопяваме останалата мас в тенджера, слагаме на дъното парчето солена сланина и върху нея поставяме зелката. Наливаме бульона и добавяме останалите глави лук, разрязани на четвъртинки, едро нарязаните моркови и наситнените корени за супа. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Захлупваме и оставяме ястието да заври. После намаляме огъня и задушаваме 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало