Кулинарни рецепти » Зелка с овнешко месо

 Зелка с овнешко месо
(Молдова)

Продукти:

• 1 прясна зелка
• 200 г кайма от овнешко месо
• 4 глави лук
• 3 с.л. мас
• 1 филия бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 80 г прясна сланина
• 1 широко парче солена сланина
• 500 г месен бульон
• 1 връзка корени за супа
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме зелката десетина минути във вряща вода и я оставяме да се отцежда.

Нарязваме на ситно 2 глави лук и леко го запържваме в 1 с.л. мас. Прибавяме каймата, накиснатия в млякото и отцеден хляб, както и ситно нарязаната прясна сланина. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.

Разтваряме листата на отцедената зелка и отстраняваме кочана. Напълваме я с приготвената смес.


Разтопяваме останалата мас в тенджера, слагаме на дъното парчето солена сланина и върху нея поставяме зелката. Наливаме бульона и добавяме останалите глави лук, разрязани на четвъртинки, едро нарязаните моркови и наситнените корени за супа. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Захлупваме и оставяме ястието да заври. После намаляме огъня и задушаваме 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало