Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг говеждо филе
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. вино
• 1 с.л. брашно
• 2 моркова
• 250 г зелен фасул от консерва
• 250 г картофи
• 2-3 с.л. краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме с сгорещеното олио. Прибавяме месото, нарязано на хапки, и също го запържваме. Посоляваме и наливаме виното и малко вода. Прибавяме препеченото брашно, размито с малко вода, и задушаваме месото на тих огън, докато омекне.
В отделен съд сваряваме последователно морковите, фасула и картофите, нарязани на филийки. Отцеждаме сварения зеленчук, попарваме го с разтопеното масло, поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме към месото. Оставяме ястието да поври още 10-15 мин на тих огън.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...