Кулинарни рецепти » Говеждо рагу

 Говеждо рагу

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг говеждо филе
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. вино
• 1 с.л. брашно
• 2 моркова
• 250 г зелен фасул от консерва
• 250 г картофи
• 2-3 с.л. краве масло
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме с сгорещеното олио. Прибавяме месото, нарязано на хапки, и също го запържваме. Посоляваме и наливаме виното и малко вода. Прибавяме препеченото брашно, размито с малко вода, и задушаваме месото на тих огън, докато омекне.

В отделен съд сваряваме последователно морковите, фасула и картофите, нарязани на филийки. Отцеждаме сварения зеленчук, попарваме го с разтопеното масло, поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме към месото. Оставяме ястието да поври още 10-15 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало