Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г свинско месо
• 500 г тиквички
• 400 г картофи
• 1-2 глави лук
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. стрит сух джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, измиваме го и го нарязваме на ситно. Обелваме картофите и ги нарязваме на дебели филийки. Остъргваме тиквичките и ги нарязваме на тънки кръгчета. Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на големи парчета, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер.
В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук, картофите и стрития сух джоджен. Наливаме виното и 1 ч.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим ястието 35 мин. След това отваряме тенджерата, прибавяме тиквичките и варим още 10 мин.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...