Кулинарни рецепти » Телешки пържоли с вермут и сметана

 Телешки пържоли с вермут и сметана
(Франция)

Продукти: (за 2 порции)

• 2 телешки пържоли от филето
• 30 г краве масло
• 100 г сметана
• 4 с.л. сух бял вермут
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок леко начуканите пържоли. Изпържваме ги от двете страни в силно сгорещено масло, заливаме с вермут и прибавяме сметаната.

Разклащаме съда над котлона, докато вермутът се смеси със сметаната. След това задушаваме пържолите на тих огън в продължение на 3 минути, докато сосът се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало