Кулинарни рецепти » Заек в сладко-кисел сос

 Заек в сладко-кисел сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г заешко месо
• половин глава лук
• половин морков
• 1 парче целина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 50 г сланина
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• 30 г шоколад
• 30 г бадеми
• 20 г захаросани цитрусови плодове
• 50 г захар
• 3-4 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме заешкото месо. Нарязваме го на парчета.

Нарязваме сланината на дребно и я запържваме. Добавяме олиото, ситно нарязаните магданоз, лук, моркови и целина. Веднага щом зеленчуците започнат да омекват, прибавяме натритите със сол и черен пипер заешки порции. Изпържваме порциите от всички страни, поръсваме брашното, наливаме малко вода и задушаваме, докато месото омекне.

Разтопяваме шоколада и прибавяме към него нарязаните на ситно бадемови ядки и захаросани плодове. Добавяме също така захарта и оцета. Прецеждаме соса от задушеното месо и го смесваме със шоколадовия сос. Прибавяме порциите месо и задушаваме, докато месото поеме вкуса на соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало