Продукти: (за 4 порции)
• 800 г заешко месо
• половин глава лук
• половин морков
• 1 парче целина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 50 г сланина
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• 30 г шоколад
• 30 г бадеми
• 20 г захаросани цитрусови плодове
• 50 г захар
• 3-4 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме заешкото месо. Нарязваме го на парчета.
Нарязваме сланината на дребно и я запържваме. Добавяме олиото, ситно нарязаните магданоз, лук, моркови и целина. Веднага щом зеленчуците започнат да омекват, прибавяме натритите със сол и черен пипер заешки порции. Изпържваме порциите от всички страни, поръсваме брашното, наливаме малко вода и задушаваме, докато месото омекне.
Разтопяваме шоколада и прибавяме към него нарязаните на ситно бадемови ядки и захаросани плодове. Добавяме също така захарта и оцета. Прецеждаме соса от задушеното месо и го смесваме със шоколадовия сос. Прибавяме порциите месо и задушаваме, докато месото поеме вкуса на соса.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...