Продукти: (за 4-5 порции)
• 750 г шарено говеждо месо
• 125 г пушена сланина
• 5 малки глави лук
• 1 скилидка чесън
• 4 сладки чушки
• 100 мл олио
• 2 бучки захар
• 1 стрък мащерка
• настърганата кора на половин лимон
• 1 с.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистеното и измито месо на кубчета с размери 2 х 2 см, а сланината, лука и чесъна - на ситно.
Загряваме олиото и стопяваме сланината в него. Прибавяме нарязаните лук и чесън и пържим 3-4 мин.
Отделно изпържваме месото и го смесваме с лука. Доливаме 250 мл гореща вода, поръсваме със сол, черен и червен пипер, прибавяме мащерката и продължаваме да готвим още 10-15 мин.
Прибавяме нарязаните на ситно чушки и след тях захарта и настърганата лимонова кора. Варим на тих огън още 10 мин и поднасяме ястието горещо.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...