Кулинарни рецепти » Аржентински говежди кебап

 Аржентински говежди кебап

Продукти: (за 4-5 порции)

• 750 г шарено говеждо месо
• 125 г пушена сланина
• 5 малки глави лук
• 1 скилидка чесън
• 4 сладки чушки
• 100 мл олио
• 2 бучки захар
• 1 стрък мащерка
• настърганата кора на половин лимон
• 1 с.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистеното и измито месо на кубчета с размери 2 х 2 см, а сланината, лука и чесъна - на ситно.

Загряваме олиото и стопяваме сланината в него. Прибавяме нарязаните лук и чесън и пържим 3-4 мин.

Отделно изпържваме месото и го смесваме с лука. Доливаме 250 мл гореща вода, поръсваме със сол, черен и червен пипер, прибавяме мащерката и продължаваме да готвим още 10-15 мин.

Прибавяме нарязаните на ситно чушки и след тях захарта и настърганата лимонова кора. Варим на тих огън още 10 мин и поднасяме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало