Кулинарни рецепти » Заек фрикасе

 Заек фрикасе

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 заек (около 1,5 кг)
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 дафинов лист
• 15-20 зърна черен пипер
• магданоз, сол

За соса:

• 4 равни с.л. брашно
• 80 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме заека. Нарязваме го на порции, заливаме със студена вода и слагаме тенджерата на огъня. Щом заври, посоляваме и прибавяме лука, морковите, целината, дафиновия лист и черния пипер.

Варим, докато месото омекне, като периодично обираме пяната, за да остане бульона бистър. Изваждаме сварения заек, а бульона прецеждаме.

Запържваме брашното за соса в сгорещеното масло и го разреждаме с млякото и част от бульона. Варим 10 мин на слаб огън, отстраняваме от огъня и застройваме с лимоновия сок и жълтъците.

Нареждаме заешкото месо в затоплени чинии, заливаме със соса и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало