Продукти:
• 4 джолана
• 8 картофа
• 6 моркова
• 4 домата
• 500 мл светла бира
• кимион, чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Осоляваме джоланите и ги овалваме в черния пипер, кимиона и стритата чубрица. Нареждаме ги на дъното на херметическа тенджера.
Почистваме картофите, нарязваме ги на половинки и заедно с целите домати, надупчени с вилица, ги слагаме при джоланите. Наливаме бирата и 250 мл вода. Задушаваме ястието 40 минути (след като заври).
Изваждаме сварените джолани, обезкостяваме ги и нарязваме месото на парчета. Връщаме в тенджерата. Сервираме месото топло гарнирано с картофи моркови и полято със сос.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...