Продукти:
• 3 кг зелени домати
• 3 кг зелени чушки
• 600 мл олио
• 200 г сол
Начин на приготвяне:
Запичаме доматите във фурната и ги обелваме. Прекарваме ги през месомелачка заедно с изпечените и обелени чушки. Посоляваме на вкус, сипваме олиото и варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти.
Разпределяме изстиналата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 40 мин.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...