Кулинарни рецепти » Задушена лютеница

 Задушена лютеница

Продукти:

• 5 кг червена “Капия”
• 10 кг узрели червени домати
• 2 глави кромид лук
• 500 мл олио
• сол, захар и счукан кимион

Начин на приготвяне:

Измитите и изчистени от семките чушки нарязваме на парчета. Нарязваме на четвъртинки обеления лук и доматите. Заливаме ги в тенджера под налягане с малко подсолена вода и затваряме с капака. Щом винтила започне да съска, изключваме котлона.

Отцеждаме задушените зеленчуци и ги прекарваме през месомелачка, която има приспособление за отстраняване на люспите. Разбъркваме получената каша много добре и я слагаме на умерен котлон да се сгъсти. Преди да свалим от огъня наливаме олиото и подправяме с изброените подправки.

Объркваме сместа добре, разливаме я в сухи бурканчета и стерилизираме 15-20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало