Продукти:
• 5 кг червeни пиперки
• 2 кг патладжани
• 2 кг домати
• 1 кг моркови
• 3 ч.ч. олио
• 1 к.ч. карамелизирана захар /крокан/
• подправки
Начин на приготвяне:
Изпичаме и обелваме чушките и патладжаните. Прибавяме сварените моркови и обелените и нарязани домати. Прекарваме всичко през месомелачка. Сипваме сместа в тава и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
Когато лютеницата се посгъсти - наливаме олиото, а щом лопатката започне да оставя трайна следа по дъното на тавата – прибавяме счуканата карамелизирана захар и подправяме на вкус с по-екзотични подправки. Разбъркваме и разсипваме сместа в бурканчета. Затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...