Кулинарни рецепти » Печена лютеница

 Печена лютеница

Продукти:

• 8 кг червени чушки
• 4 кг патладжани
• 2 кг моркови
• 1,5 кг доматено пюре
• 3-4 глави чесън
• 2 глави целина
• 2 връзки магданоз
• 3 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Опечените чушки и патладжани обелваме и смиламе на машинка за месо. Остъргваме морковите и ги сваряваме. Отцеждаме, обливаме ги със студена вода и ги прекарваме през месомелачка заедно с обелените скилидки чесън и обелената и нарязана на кубчета целина.

В голяма тава смесваме зеленчуците с доматеното пюре, посоляваме, подправяме със захар, наливаме олиото и печем, докато лютеницата остане на мазнина. Преди да извадим лютеницата от фурната наръсваме с магданоза.

Разсипваме я веднага в сухи и топли буркани, затваряме херметически и обръщаме с капачките надолу. Оставяме я така 1 нощ, без да стерилизираме. Съхраняваме на тъмно и студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало