Кулинарни рецепти » Кьопоолу с олио

 Кьопоолу с олио

Продукти:

• 4 кг червени чушки
• 3 кг патладжани
• 3 кг домати
• 600 мл олио
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Обелваме и настъргваме доматите. Варим ги, докато се поизпари водата.

Прибавяме чушките и патладжаните, посоляваме и разбъркваме. При непрекъснато бъркане наливаме олиото на тънка струйка. Продължаваме да варим, докато сместа остане на мазнина.

Разливаме горещото кьопоолу в буркани и отгоре наливаме по 2 см препържено олио. Затваряме херметически и съхраняваме на хладно. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало