Продукти:
• 3 кг червени чушки
• 1 кг патладжани
• 800 г ябълково пюре
• 3 средно големи глави чесън
• 3 средно големи глави чесън
• 3 с.л. доматено пюре
• 3-4 люти чушки
• 1 връзка магданоз
• 2-3 стръка девисил
• 400 мл олио
• 3 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и патладжаните и ги обелваме. Прибавяме лютите чушки, чесъна и девисила и прекарваме всичко през месомелачка.
Добавяме останалите продукти и варим, докато лютеницата се сгъсти. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...