Продукти за 6 порции:
• 1 кг пиперки “Капия”
• 150 г сирене
• 4 с.л. олио
• 5-6 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме пиперките и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме настърганото на ситно ренде сирене, счукания чесън и олиото.
Ако е необходимо, посоляваме и разбъркваме до получаването на еднородна смес. Затваряме в малки бурканчета и стерилизираме 5-6 мин.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...