Продукти:
• 10 кг чушки
• 4 кг добре узрели домати
• 20 люти чушки
• 2-3 глави чесън
• 4 връзки магданоз
• 1 л олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото. Пържим почистените от семките, измити и леко подсолени отвътре чушки. Изваждаме ги в разлата тава и ги обелваме, щом поизстинат. Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на ситно и ги варим на умерен котлон с малко захар и сол, докато се сгъстят.
В доматения сос прибавяме наситнените чесън, магданоз и люти чушлета. Подправяме със сол на вкус. Подреждаме чушките цели в буркани и ги заливаме с доматената смес. Стерилизираме 30 мин.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...