Кулинарни рецепти » Добруджанска лютеница

 Добруджанска лютеница

Продукти:

• 2 кг червени домати
• 2 кг зелени чушки
• 1 кг зелени домати
• 500 г моркови
• 1-2 патладжана
• 1-2 тиквички
• 1 връзка магданоз
• 2 глави чесън
• 500 мл олио
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме морковите. Нарязваме доматите, чушките, тиквичките и патладжаните на парчета. Посоляваме ги и заливаме с олиото. Печем ги до омекване, като често разбъркваме.

Изчакваме сместа да изстине, прибавяме морковите и прекарваме всичко през месомелачка. Прибавяме наситнения чесън и скълцания магданоз, посоляваме на вкус и разбъркваме.

Разпределяме в буркани, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало