Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 500 г люти чорбаджийски чушки
• 500 г бамя
• 2 едри глави чесън
• 300 мл олио
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. сол
• 2 връзки магданоз
• 2-3 дафинови листа
• 10 зърна бахар
• 20 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги смиламе. Подрязваме дръжките на чушките и ги нарязваме на парчета. Подрязваме ниско дръжките на бамята. Наситняваме чесъна. Варим доматите и чушките, докато получим средно гъста смес.
Прибавяме всички останали продукти без магданоза. Варим на тих огън 30 мин. Наръсваме магданоза, разбъркваме, насипваме в топли буркани, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...