Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 500 г люти чорбаджийски чушки
• 500 г бамя
• 2 едри глави чесън
• 300 мл олио
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. сол
• 2 връзки магданоз
• 2-3 дафинови листа
• 10 зърна бахар
• 20 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги смиламе. Подрязваме дръжките на чушките и ги нарязваме на парчета. Подрязваме ниско дръжките на бамята. Наситняваме чесъна. Варим доматите и чушките, докато получим средно гъста смес.
Прибавяме всички останали продукти без магданоза. Варим на тих огън 30 мин. Наръсваме магданоза, разбъркваме, насипваме в топли буркани, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...