Продукти:
• 10 кг червена капия
• 1 кг доматено пюре
• 1 кг моркови
• 1 л олио
• 2 ч.ч. мед
• черен пипер, кимион, бахар
• магданоз и сол
Начин на приготвяне:
Изпечените и обелени чушки смиламе с месомелачка. В по-голям и дълбок съд смесваме свареното доматено пюре, към което сме добавили двете чаши мед.
При постоянно бъркане изсипваме препърженото олио, а после и сварените и пюрирани моркови. Слагаме подправките и сол според вкуса. Пълним бурканите и стерилизираме 15-20 минути.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...