Продукти:
• 2,5 кг зелени чушки
• 1,2 кг червени чушки
• 2,2 кг червени домати
• 400 г зелени домати
• 1,2 кг моркови
• 1,2 кг картофи
• 1,4 кг лук
• 400 г карфиол
• 100 г люти чушки
• 800 мл олио
• 100 г захар
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Обелваме двата вида домати и също ги смиламе. Сваряваме морковите и картофите и ги пасираме. Накъсваме карфиола на розички и го попарваме 2-3 мин във вряща подсолена вода. Почистваме лютите чушки от семената и ги нарязваме на ситно.
Сипваме домати в голяма тава и варим, докато намалят обема си двойно. Прибавяме останалите зеленчуци, захарта и олиото. Посоляваме на вкус, разбъркваме и загряваме на огъня. Разпределяме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 50 мин.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...