Продукти:
• 5 кг узрели домати
• 2 кг люти чушки
• 1-2 глави чесън
За маринатата:
• 300 мл оцет
• 300 мл олио
• 100 г захар
• 10-15 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна бахар
• сол
Начин на приготвяне:
Попарените домати обелваме, настъргваме и сгъстяваме на сос на умерен котлон. Възвираме марината от изброените продукти и варим 10 мин лютите чушки, на които сме подрязали дръжките.
Наливаме маринатата заедно с чушките в доматения сос и пак сгъстяваме. Малко преди да свалим от котлона прибавяме наситнения чесън. Насипваме апетитката в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...