Продукти:
• 7-8 кг меки домати
• 4-5 глави чесън
• 3 средно люти чушлета
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка люта мента
• 1 стрък целина
• 1 стрък риган
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Варим ги, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Щом кашата започне да се сгъстява, прибавяме чесъна, наситнените зелении и сол на вкус. След 10 мин пасираме, докато получим гладка, но рядка смес.
Опърляме чушлетата, обелваме ги и ги пускаме в соса. След 10 мин отново пасираме. Разсипваме апетитката в бурканчета, затваряме и стерилизираме 5-10 мин.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...