Кулинарни рецепти » Лютеница с патладжани

 Лютеница с патладжани

Продукти:

• 5 кг чушки
• 4 кг патладжани
• 3 кг червени домати
• 2 глави чесън
• 3 ч.ч. олио
• 2 с.л. захар
• 1 връзка магданоз
• подправки, сол

Начин на приготвяне:

Смиламе домати и варим, докато се сгъстят и обемът им намалее на 1/3 от първоначалния.

Изпичаме чушките и патладжаните, нарязваме ги на парчета и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме към топлия доматен сос, объркан със счукания чесън. Варим, докато сместа се сгъсти толкова, че като прекараме лъжица отгоре, тя да оставя видима следа.

Наливаме олиото, посоляваме, подправяме на вкус, а после насипваме в буркани и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало