Продукти:
• 5 кг червени чушки “Капия”
• 1 кг извара
• 500 мл олио
• 1 глава целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги смиламе с машинка за месо. Възвираме 2 л вода със сол и в нея варим 10 мин обелената и нарязана на филийки целина. Обливаме я със студена вода и я прекарваме през месомелачка.
Смесваме двата зеленчука, подправяме със сол и черен пипер и наливаме сгорещеното олио. Бъркаме, докато зеленчукът поеме мазнината. Прибавяме изварата, разбъркваме и оставяме сместа да постои 15 мин преди да я разсипем в сухи и чисти бурканчета. Затваряме бурканите и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...