Кулинарни рецепти » Лютеница с моркови, тиква, домати и лук

 Лютеница с моркови, тиква, домати и лук

Продукти:

• 10 кг добре узрели домати
• 4 кг червени чушки
• 3 кг лук
• 3 кг моркови
• 2 глави целина
• 1/3 средно голяма тиква
• 2 връзки магданоз
• 1 гъбен бульон
• 3 ч.ч. олио
• 1 с.л. “Вегета”
• 4 щипки индийско орехче
• 1 щипка джинджифил
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на филийки лука и го запичаме на скара.Сваряваме морковите, тиквата и целината и заедно с филийките лук и изпечените и обелени чушки ги прекарваме през месомелачка. Попарваме леко доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Сипваме ги в широка тава и варим, докато намалят обема си наполовина.

Прибавяме смлените зеленчуци и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лопатка. Когато лопатката започне да прави “пътечка”, сипваме олиото, наситнените зелении и подправките. Варим още 20 мин. Към края прибавяме натрошения бульон и пасираме.

Разпределяме лютеницата в затоплени бурканчета и запечатваме плътно с капачки. По желание стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало