Кулинарни рецепти » Кьопоолу с горчица и шарени чушки

 Кьопоолу с горчица и шарени чушки

Продукти:

• 3 кг зелени и червени чушки капия
• 3-4 патладжана
• 2 ч.ч. доматено пюре
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. оцет
• 3 с.л. горчица
• 3 с.л. кокосова мазнина
• 1 ч.л. подправки по избор
• 1 зрънце карамфил
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и ги прекарваме през машинка за месо със ситна решетка. Изпичаме патладжаните, обелваме ги и също ги смиламе. Смесваме зеленчуците, прибавяме оцета, захарта, сол на вкус и варим, докато сместа се сгъсти.

Размесваме отделно доматеното пюре с препърженото и топло олио. Прибавяме към останалите продукти, като бием с тел, докато получим гладка смес.

Сваляме готовото кьопоолу от котлона. Прибавяме горчицата и разбиваме още 3-4 минути. Изсипваме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало