Продукти:
• 3 кг зелени и червени чушки капия
• 3-4 патладжана
• 2 ч.ч. доматено пюре
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. оцет
• 3 с.л. горчица
• 3 с.л. кокосова мазнина
• 1 ч.л. подправки по избор
• 1 зрънце карамфил
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги прекарваме през машинка за месо със ситна решетка. Изпичаме патладжаните, обелваме ги и също ги смиламе. Смесваме зеленчуците, прибавяме оцета, захарта, сол на вкус и варим, докато сместа се сгъсти.
Размесваме отделно доматеното пюре с препърженото и топло олио. Прибавяме към останалите продукти, като бием с тел, докато получим гладка смес.
Сваляме готовото кьопоолу от котлона. Прибавяме горчицата и разбиваме още 3-4 минути. Изсипваме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...