Продукти:
• 3 кг зелени и червени чушки капия
• 3-4 патладжана
• 2 ч.ч. доматено пюре
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. оцет
• 3 с.л. горчица
• 3 с.л. кокосова мазнина
• 1 ч.л. подправки по избор
• 1 зрънце карамфил
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги прекарваме през машинка за месо със ситна решетка. Изпичаме патладжаните, обелваме ги и също ги смиламе. Смесваме зеленчуците, прибавяме оцета, захарта, сол на вкус и варим, докато сместа се сгъсти.
Размесваме отделно доматеното пюре с препърженото и топло олио. Прибавяме към останалите продукти, като бием с тел, докато получим гладка смес.
Сваляме готовото кьопоолу от котлона. Прибавяме горчицата и разбиваме още 3-4 минути. Изсипваме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...