Продукти:
• 2 кг зелени доматчета
• 1 кг червени домати
• 1 кг червени чушки
• 500 г лук
• 1 глава чесън
• 2 връзки магданоз
• 200 мл олио
• 2 с.л. захар
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 4-5 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме зелените доматчета 5-6 мин във вряща вода. Изваждаме и отцеждаме. Обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца. Изпечените чушки също нарязваме на парченца. Смесваме с доматчетата, наливаме олиото, посоляваме и варим, докато останат на мазнина.
Прибавяме обелените и настъргани червени домати, счукания чесън, дафиновите листа, захарта и лютия пипер. Варим още 10-15 мин. Накрая поръсваме наситнения магданоз, опитваме на сол и пълним плътно в буркани. Затваряме и стерилизираме 45 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...