Кулинарни рецепти » Лютеница с камби

 Лютеница с камби

Продукти:

• 10 кг камби
• 2 кг моркови
• 800 г доматено пюре
• 2 ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме камбите, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Сваряваме морковите и също ги прекарваме през месомелачката. Прибавяме чушките, подправяме с черен пипер и сол на вкус и сипваме олиото.

Разбъркваме много добре, сипваме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало