Продукти:
• 5 кг червени домати от сорта “Рома”
• 3 кг червени пиперки
• 100 г захар
• 400 мл олио
• 200 г чесън
• 1 пакетче ким
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Избираме дребни домати, които изпичаме във фурната или на грила. След това ги обелваме и смиламе с машинка за месо.
Почистваме червените пиперки от дръжките и семето, а после ги изпичаме на силен огън. Оставяме ги в затворен съд и след 1 час ги обелваме и смиламе.
Смесваме пюретата от домати и чушки и варим до сгъстяване. Изсипваме ги в предварително сгорещеното олио заедно със солта, захарта, счукания чесън и кима и бъркаме непрекъснато на огъня, докато сместа остане на мазнина. Сварената лютеница изсипваме в добре изсушени бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...