Кулинарни рецепти » Лютеница с бамя

 Лютеница с бамя

Продукти:

• 20 кг домати
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 1 кг бамя
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги прекарваме през месомелачка. Наливаме олиото, подправяме на вкус и варим доматения сос, докато стане на пюре. Прибавяме почистената бамя и продължаваме да варим.

Щом бамята омекне, слагаме и чорбаджийските чушки. Варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Когато лютеницата започне да се отделя от дъното на тавата като мармалад, насипваме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало