Кулинарни рецепти » Лютивка с много чесън

 Лютивка с много чесън

Продукти:

• 1 кг леко люти чушлета
• 20 глави чесън
• 1 бутилка оцет
• 3 ч.ч. олио
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. “Вегета”
• 3 щипки индийско орехче
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Запичаме леко чушлетата от всички страни и ги почистваме от дръжките и семената. Смиламе ги с машинка за месо заедно с чесъна чесъна. Добавяме оцета, олиото и солта. Бъркаме, като постепенно прибавяме наситнения магданоз и подправките.

Щом получим гладка смес, посоляваме на вкус и разсипваме в малки бурканчета. Затваряме с херметически капачки и съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало