Продукти:
• 2 кг червени чушки
• 2 кг зелени чушки
• 5 кг домати
• 2 глави чесън
• 1 глава целина
• 1 връзка магданоз
• 1/2 л олио
• 1 ч.ч. захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките, доматите, чесъна и целината и ги смиламе с машинката за месо, както са сурови.
Слагаме ги в дълбока тенджера с олиото и варим, докато водата им изври. Добавяме захарта и ситно нарязания магданоз, посоляваме и разбъркваме хубаво.
Насипваме лютеницата в бурканчета и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....