Продукти:
• 2 кг червени чушки
• 2 кг зелени чушки
• 5 кг домати
• 2 глави чесън
• 1 глава целина
• 1 връзка магданоз
• 1/2 л олио
• 1 ч.ч. захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките, доматите, чесъна и целината и ги смиламе с машинката за месо, както са сурови.
Слагаме ги в дълбока тенджера с олиото и варим, докато водата им изври. Добавяме захарта и ситно нарязания магданоз, посоляваме и разбъркваме хубаво.
Насипваме лютеницата в бурканчета и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...