Продукти:
• 6 кг домати
• 4 кг червени чушки
• 100 г люти чушки
• 400 мл олио
• 200 г захар
• 200 мл оцет
• 50 г сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка заедно с почистените люти чушлета. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме ги към чушките.
Сваряваме олиото, оцета, захарта, солта и няколко зърна черен пипер. Сипваме при зеленчуците и варим, докато сместа се сгъсти. Изчакваме апетитката да изстине и я разсипваме в бурканчета. Стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...