Продукти:
• 8 кг пиперки
• 5 кг патладжани
• 5 кг червени домати
• 750 мл олио
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Изпечените патладжани също смиламе. Варим настърганите доматите, докато се сгъстят. Смесваме ги с другите пюрета. Наливаме олиото и посоляваме на вкус.
Пържим сместа, докато при бъркане започне да се отделя от съда. Разпределяме в буркани, наливаме отгоре 1 пръст олио и завързваме с пергаментова хартия. Дължим на сухо и проветриво място.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...