Кулинарни рецепти » Пържено кьопоолу

 Пържено кьопоолу

Продукти:

• 8 кг пиперки
• 5 кг патладжани
• 5 кг червени домати
• 750 мл олио
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Изпечените патладжани също смиламе. Варим настърганите доматите, докато се сгъстят. Смесваме ги с другите пюрета. Наливаме олиото и посоляваме на вкус.

Пържим сместа, докато при бъркане започне да се отделя от съда. Разпределяме в буркани, наливаме отгоре 1 пръст олио и завързваме с пергаментова хартия. Дължим на сухо и проветриво място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало