Продукти:
• 3 кг домати
• 15 червени чушки
• 10 глави лук
• 10 балкански ябълки
• магданоз, черен пипер
• бахар, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме ги на ситно и ги смесваме. Варим сместа, докато се сгъсти.
Подправяме на вкус, разбъркваме и прецеждаме лютеницата първо през гевгир, а след това – през телена цедка.
Разпределяме топлата смес в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...