Продукти:
• 2 кг недозрели ябълки
• 350 г накълцани стафиди
• 1 кг обелени домати
• 300 г лук
• 1 кг захар
• 1 к. л. джинджифил
• 1 с. л. оцет, по желание - карамфил, горчица и червен пипер
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, отстраняваме семената, слагаме малко вода и ги задушаваме на тих огън, докато омекнат, а след това ги пасираме. Накълцваме на ситно лука и доматите.
Смесваме всички продукти и задушаваме на слаб огън 1 час. Насипваме сместа в бурканчета и ги стерилизираме 15 минути.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...