Кулинарни рецепти » Ябълкова лютеница

 Ябълкова лютеница

Продукти:

• 2 кг недозрели ябълки
• 350 г накълцани стафиди
• 1 кг обелени домати
• 300 г лук
• 1 кг захар
• 1 к. л. джинджифил
• 1 с. л. оцет, по желание - карамфил, горчица и червен пипер
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семената, слагаме малко вода и ги задушаваме на тих огън, докато омекнат, а след това ги пасираме. Накълцваме на ситно лука и доматите.

Смесваме всички продукти и задушаваме на слаб огън 1 час. Насипваме сместа в бурканчета и ги стерилизираме 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало