Продукти:
• 10 кг червени чушки
• 5 кг домати
• 500 мл олио
• 120 г сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената.
Почистваме чушките от семената и ги попарваме 2-3 мин във вряща подсолена вода. Прекарваме ги през месомелачка и ги смесваме с доматите. Прибавяме олиото и солта и варим на умерен огън, докато лютеницата се сгъсти.
Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...