Кулинарни рецепти » Тъмна лютеница с дръжки от вишни

 Тъмна лютеница с дръжки от вишни

Продукти:

• 10 кг печени червени чушки
• 2 кг леко сварени моркови
• 1 кг кисели ябълки
• 800 мл доматено пюре
• 1 л препържено олио
• 2 връзки магданоз
• 2 глави чесън
• 2 ч.ч. орехови ядки
• 1 шепа дръжки от вишни /или череши/
• 2 листа от орех
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка копър
• 1 стрък маточина
• 1 стрък мента
• подправки

Начин на приготвяне:

Обелваме изпечените чушки и ги прекарваме през месомелачка заедно с останалите продукти. Загряваме олиото и изсипваме сместа в него. Добавяме доматеното пюре, ореховите листа, дръжките, наситнените зелении, черен пипер и сол на вкус. Варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.

Когато лютеницата се сгъсти, изваждаме листата и дръжките, прибавяме нарязаните орехови ядки и варим още 2-3 мин. Готовата лютеницата слагаме в затоплени буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало