Продукти:
• 10 кг печени червени чушки
• 2 кг леко сварени моркови
• 1 кг кисели ябълки
• 800 мл доматено пюре
• 1 л препържено олио
• 2 връзки магданоз
• 2 глави чесън
• 2 ч.ч. орехови ядки
• 1 шепа дръжки от вишни /или череши/
• 2 листа от орех
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка копър
• 1 стрък маточина
• 1 стрък мента
• подправки
Начин на приготвяне:
Обелваме изпечените чушки и ги прекарваме през месомелачка заедно с останалите продукти. Загряваме олиото и изсипваме сместа в него. Добавяме доматеното пюре, ореховите листа, дръжките, наситнените зелении, черен пипер и сол на вкус. Варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
Когато лютеницата се сгъсти, изваждаме листата и дръжките, прибавяме нарязаните орехови ядки и варим още 2-3 мин. Готовата лютеницата слагаме в затоплени буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...