Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 500 г домати
• 10 люти чушлета
• 300 мл олио
• 200 г захар
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Запържваме ги леко в част от олиото. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме захарта, посоляваме и варим на умерен огън. Щом течността от доматите се поизпари, прибавяме изпържените чушки и останалото олио.
Варим, докато лютеницата остане на мазнина. Няколко минути преди свалянето от огъня слагаме смлените люти чушки. Разпределяме изстиналата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...