Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 3 кг узрели домати
• 3 кг тиква
• 3-4 зърна карамфил
• 500 мл олио
• канела, черен пипер
• сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките и ги обелваме. Смиламе ги на машинка за месо. Попарваме доматите, обелваме ги, настъргваме ги на ренде и ги сваряваме на доматено пюре. Пасираме обелената от кората и сварена тиква.
Смесваме двете пюрета, клокваме ги заедно и прибавяме смлените чушки. Подправяме със сол, канела на прах, счукан карамфил, захар и смлян черен пипер. Разбъркваме, наливаме олиото и варим, докато зеленчуците поемат напълно мазнината.
Насипваме топлата лютеница в чисти буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...