Продукти:
• 5 кг червени домати
• 2,5 кг патладжан
• 2 връзки магданоз
• 400 мл олио
• сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кубчета, посоляваме, оставяме да си пуснат горчивия сок и отцеждаме. Загряваме олиото и пържим патладжана до омекване. Вадим го и оставяме да се отцеди от мазнината.
В олиото слагаме попарените, обелени и наситнени домати, подправяме със сол и захар и с бъркане готвим, докато им изври течността и се сгъстят.
Връщаме патладжаните, наръсваме с наситнения магданоз и пържим още малко. Насипваме сместа в сухи бурканчета, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...