Продукти:
• 1,5 кг червени чушки
• 1,5 кг зелени чушки
• 10 патладжана
• 2 ч.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч.захар
• 5 с.л. фина горчица
• 3 с.л. сусамов тахан
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. червен пипер
• 3 скилидки чесън
• 2 семена от анасон
• 2 зърна синап
• 1 ч.л. подправки по избор
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян карамфил
• 1 щипка стрит кориандър
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните и чушките и ги смиламе. Прибавяме оцета, захарта и сол на вкус. Пържим до сгъстяване. Отделно препържваме леко олиото и го наливаме в сместа. Разбъркваме постоянно с дървена лопатка, докато получим гладка каша, която овкусяваме с останалите продукти и стрития чесън.
Дръпваме от огъня, прибавяме тахана, горчицата и соевия сос. Връщаме на огъня за 3-5 минути, като бъркаме постоянно. Накрая обработваме с пасатор. Готовото кьопоолу насипваме в буркани и стерилизираме 10 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...