Продукти:
• 6 кг червени чушки
• 2 кг домати
• 1 глава чесън
• 1 люто чушле
• 1 връзка магданоз
• 1,5 ч.ч. олио
• 2 с.л. сол
• 1-2 с.л. захар
• подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на малки парченца. Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Смесваме ги с чушките и варим на умерен огън до пълно разваряване, след което пасираме.
Сипваме сместа в широка тава и варим на умерен огън, докато получим гъсто пюре. Прибавяме счукания чесън, подправките, олиото, захарта и солта. Разбъркваме всичко добре. Насипваме лютеницата в затоплени буркани и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...