Продукти:
• 6 кг червени чушки
• 2 кг домати
• 1 глава чесън
• 1 люто чушле
• 1 връзка магданоз
• 1,5 ч.ч. олио
• 2 с.л. сол
• 1-2 с.л. захар
• подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на малки парченца. Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Смесваме ги с чушките и варим на умерен огън до пълно разваряване, след което пасираме.
Сипваме сместа в широка тава и варим на умерен огън, докато получим гъсто пюре. Прибавяме счукания чесън, подправките, олиото, захарта и солта. Разбъркваме всичко добре. Насипваме лютеницата в затоплени буркани и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...