Продукти:
• 6 кг домати
• 3 кг червени чушки
• 1,5 кг чорбаджийски чушки
• 5 глави лук
• 1 връзка магданоз
• олио, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите и ги пържим до гъста смес. Изпичаме червените чушки, обелваме ги и правим на лентички или на дребни парченца. Нарязваме лука на филийки и ги изпържваме до омекване.
Всичко разбъркваме добре, прибавяме нарязаните на кръгчета чорбаджийски чушки и допържваме. Посоляваме на вкус. Разпределяме апетитката в буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...