Продукти:
• 10 кг домати
• 1 кг червени чушки
• 2 ч.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. захар
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка коприва
• 2 стръка копър
• 2 листа босилек
• 2 листа целина
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, нарязваме и смиламе доматите, след което ги оставяме да врят в разлат съд. Когато пюрето започне да се сгъстява, прибавяме нарязаните чушки. Изсипваме олиото, захарта, наситнените зелении и подправаме на вкус. При непрекъснато бъркане варим, докато лютеницата се сгъсти.
Сварената лютеница насипваме в сухи и топли буркани. След като изстинат напълно, отгоре наливаме по 1 пръст олио.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...