Продукти:
• 10 кг домати
• 1 кг червени чушки
• 2 ч.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. захар
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка коприва
• 2 стръка копър
• 2 листа босилек
• 2 листа целина
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, нарязваме и смиламе доматите, след което ги оставяме да врят в разлат съд. Когато пюрето започне да се сгъстява, прибавяме нарязаните чушки. Изсипваме олиото, захарта, наситнените зелении и подправаме на вкус. При непрекъснато бъркане варим, докато лютеницата се сгъсти.
Сварената лютеница насипваме в сухи и топли буркани. След като изстинат напълно, отгоре наливаме по 1 пръст олио.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...