Кулинарни рецепти » Пасирана лютеница

 Пасирана лютеница

Продукти:

• 5 кг домати
• 3 кг червена капия
• 3 кг патладжани
• 3 глави чесън
• 500 мл олио
• 4 с.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме доматите, обелваме ги и ги пасираме. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семената. Прекарваме ги първо през месомелачка, а после ги пасираме. Изпичаме патладжаните, обелваме ги и също ги пасираме. Прибавяме чушките и доматите и варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти.

Загряваме добре олиото и го изсипваме при зеленчуците. Прибавяме пасирания чесън и захарта. Посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане варим, докато лютеницата се сгъсти. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало