Продукти:
• 5 кг домати
• 3 кг червена капия
• 3 кг патладжани
• 3 глави чесън
• 500 мл олио
• 4 с.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме доматите, обелваме ги и ги пасираме. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семената. Прекарваме ги първо през месомелачка, а после ги пасираме. Изпичаме патладжаните, обелваме ги и също ги пасираме. Прибавяме чушките и доматите и варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти.
Загряваме добре олиото и го изсипваме при зеленчуците. Прибавяме пасирания чесън и захарта. Посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане варим, докато лютеницата се сгъсти. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...