Продукти:
• 5 кг едра добре узряла зелена “Капия”
• 5 кг добре узрели червени домати
• 2 китки магданоз
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките и ги обелваме. Нарязваме ги на ивички или парченца. Опичаме доматите в тава с малко вода, обелваме ги и ги наситняваме.
Смесваме ги с чушките, прибавяме наситнения магданоз и солим. Разбъркваме сместа добре и я разсипваме в сухи бурканчета. Стерилизираме 5 мин.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...