Продукти:
• 10 кг домати
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 2 ч. ч. олио
• 1/2 ч. ч. захар
• 1 връзка копър
• 1/2 ч. ч. сол
Начин на приготвяне:
Смлените домати варим, докато сместа остане наполовина. Опуканите и почистени от дръжките чорбаджийки смиламе и добавяме към пюрето.
При постоянно бъркане прибавяме малко по малко олиото, захарта, солта, по желание черен пипер и накрая ситно нарязания копър.
Горещата смес насипваме в затоплени буркани. Стерилизираме 10 минути и прибираме на хладно.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...