Кулинарни рецепти » Лютеница с картофи

 Лютеница с картофи

Продукти:

• 5 кг червени чушки
• 4 кг домати
• 2 кг картофи
• 1 кг моркови
• 300 г лук
• 3 главички чесън
• 10 люти чушлета
• 1 л олио
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги попарваме 3-4 мин във вряща подсолена вода. Прибавяме сварените моркови и картофи, както и едро нарязания лук. Прекарваме всичко през месомелачка. Сипваме сместа в 1-2 ч.ч. сгорещено олио, прибавяме ситно нарязаните магданоз и чесън и леко запържваме.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме много ситно нарязаните люти чушки и слагаме на огъня. Щом доматите се посгъстят, сипваме запържения зеленчук и останалото олио. Посоляваме на вкус и варим, докато лютеницата добие необходимата гъстота.

Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало