Кулинарни рецепти » Лютеница с картофи

 Лютеница с картофи

Продукти:

• 5 кг червени чушки
• 4 кг домати
• 2 кг картофи
• 1 кг моркови
• 300 г лук
• 3 главички чесън
• 10 люти чушлета
• 1 л олио
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги попарваме 3-4 мин във вряща подсолена вода. Прибавяме сварените моркови и картофи, както и едро нарязания лук. Прекарваме всичко през месомелачка. Сипваме сместа в 1-2 ч.ч. сгорещено олио, прибавяме ситно нарязаните магданоз и чесън и леко запържваме.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме много ситно нарязаните люти чушки и слагаме на огъня. Щом доматите се посгъстят, сипваме запържения зеленчук и останалото олио. Посоляваме на вкус и варим, докато лютеницата добие необходимата гъстота.

Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало