Кулинарни рецепти » Лютеница с картофи

 Лютеница с картофи

Продукти:

• 5 кг червени чушки
• 4 кг домати
• 2 кг картофи
• 1 кг моркови
• 300 г лук
• 3 главички чесън
• 10 люти чушлета
• 1 л олио
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги попарваме 3-4 мин във вряща подсолена вода. Прибавяме сварените моркови и картофи, както и едро нарязания лук. Прекарваме всичко през месомелачка. Сипваме сместа в 1-2 ч.ч. сгорещено олио, прибавяме ситно нарязаните магданоз и чесън и леко запържваме.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме много ситно нарязаните люти чушки и слагаме на огъня. Щом доматите се посгъстят, сипваме запържения зеленчук и останалото олио. Посоляваме на вкус и варим, докато лютеницата добие необходимата гъстота.

Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало