Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 5 кг домати
• 2 кг патладжани
• 5 ябълки
• 5 круши
• 5 глави лук
• 10 скилидки чесън
• 1 ч.ч. олио
• 2 връзки магданоз
• 100 г захар
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на парченца, посоляваме леко и ги оставяме 1 час да се отцеждат от горчивия сок. Изпичаме и обелваме чушките. Обелваме плодовете и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на едро. Смесваме всички продукти и ги прекарваме през месомелачка.
Обелваме доматите, настъргваме ги и ги сваряваме на пюре. Прибавяме смлените зеленчуци, ситно нарязания магданоз и захарта. Посоляваме на вкус и кипваме.
Отстраняваме от огъня, наливаме олиото, разбъркваме и разсипваме лютеницата в сухи бурканчета. Затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...